در ایران زعفران را بر اساس قسمت های مختلف آن، به گروه های زیر دسته بندی می کنیم:
1- زعفران نگین:
این نوع زعفران کاملا قسمت کلاله از خامه تفکیک می شود و ضخیم تر از زعفران پوشال است.
از نظر حجم و زیبایی بسیار فوق العاده می باشد.
2- زعفران سرگل:
در محاوره های عامیانه به آن زعفران سر قلم گفته می شود.
در این نوع قسمت های زرد زعفران به وسیله ی الکتریسیته ساکن یا قیچی جدا می شود.
این نوع زعفران کاملا قرمز است و در انگلیسی به آن قرمز کامل(All Red) گفته می شود.
3- زعفران پوشال:
در این نوع زعفران طول کلاله نسبت به خامه بیشتر است، و این دو به یکدیگر متصل هستند.این نوع زعفران با ۳-۲ میلی متر خامه همراه است.
4- زعفران دسته:
این نوع زعفران شامل کلاله های همراه با خامه است.
بخش قرمز رنگ زعفران (کلاله) همراه با دسته بصورت مرتب روی هم قرار گرفته اند و به کمک نخ بهداشتی بصورت دسته پیچیده شده اند.
قسمت قرمز در آن بین 75- 70 %و قسمت سفید (خامه) بین 30- 25 % می باشد.
5- کنج یا سفید:
انتهای کلاله، زعفران سفید یا خامه نامیده می شود.